Contact

Adresa: Sibiu, str. Piata Unirii, nr.10 (corpul de cladire al Hotelului Continental Forum) airtourtravelsibiu@gmail.com

Tel:0269248024; 0740881447

Fax:0269248024

Destinatii | Muntenegru

Descriere

imagini Muntenegru


MUNTENEGRU este mai mult decat un loc plin de farmec si frumusete pura, este un intreg univers.  Muntii cu paduri de pin care strajuiesc apa marii si plajele imbietoare, lacurile idilice, insulele acoperite cu orase medievale, vestigiile antice - fie ca esti iubitor al naturii, ca in vacanta iti doresti sa faci plaja si sa inoti, daca esti pasionat de sporturi nautice sau iti place sa descoperi arhitectura, istoria si cultura locurilor, cu siguranta o vizita in Muntenegru te va incanta.


Budva


Budva, una dintre cele mai vechi asezari de pe Coasta Adriaticii, este astazi  o localitate-vedeta  printre turistii indragostiti de Muntenegru. Isi trage numele din tragediile lui Sofocle, unde se spune ca fiul regelui  fenician Agenor, Cadmus, conducatorul ilirilor, a intemeiat Budva. Exilat din Teba, a sosit in Budva cu o pereche de boi, animale de la care deriva si numele orasului. Orasul Vechi din Budva impresioneaza prin arhitectura de origine venetiana, prin cladirile si bisericile vechi de sute de ani. Una dintre cele mai bine pastrate este Biserica Sfantul Sava, ale carei fresce dateaza aproximativ de la jumatatea secolului al II-lea.  Fortareata orasului, numita si Citadela, a fost construita in secolul al IX-lea. Zidurile orasului se intersecteaza cu cele ale Citadelei si formeaza un sistem de fortificatii unic. In apropierea Citadelei se poate vizita Muzeul din Budva, pentru cei care doresc sa faca o incursiune in trecutul istoric al localitatii.


Becici


Vrei sa iti treci degetele prin nisipul cald si fin, in timp ce privesti apa albastra a Adriaticii stralucind diamantin in soare ? Grijile ti se risipesc pe plajele din Becici, statiune aflata in apropiere de Budva. Schiul nautic, inotul, dar si petrecerea unor momente de relaxare la cafenelele si restaurantele de pe promenada sunt cateva dintre atractiile pretuite de turistii care merg in Becici.Padurile de pini de pe dealurile care strajuiesc coasta, plaja intinsa pe 2 km, gustarile de branza de capra servite alaturi de un parfumat vin auriu sunt doar cateva motive pentru care Becici este locul perfect sa visezi cu ochii deschisi si sa fii complet relaxat.


Sveti Stefan


Sveti Stefan, un fost satuc ai carui locuitori traiau din pescuit si cultivarea maslinilor, este prima data mentionat in documente in anul 1442. Vechiul sat pescaresc este de mai bine de 40 de ani o statiune cu „pedigree", preferata de oameni de stat, staruri si sportivi. Sophia Lauren, fermecata de vraja locului, spune despre Sveti Stefan ca seamana cu „cel mai frumos basm din copilaria sa". Trei biserici se afla pe Sveti Stefan: biserica Sfantul Stefan, care a dat numele insulitei si care este asezata in cel mai inalt punct al acesteia, biserica Alexander Nevski si cea mai mica dintre ele, asezata la intrarea in oras si inchinata Schimbarii la fata. Farmecul unic al statiunii este dat de un istm care leaga tarmul de stanca pe care este construit orasul-hotel,  de aleea de promenada si de nisipul rosiatic de pe plajele din apropiere. In 1955, insula-hotel a fost complet renovata, pastrandu-se insa fatadele de la ziduri, strazi, acoperisuri. Astfel, s-a transformat intr-o locatie unica: exteriorul are o aparenta medievala, iar interiorul caselor este rafinat, luxos, ultra-modern.


Herceg Novi


„Exista orase mult mai vechi decat Herceg-Novi. Exista locuri mai frumoase si mai luxoase. Exista orase dupa care tanjim, ca dupa ceva indepartat, de neatins...  Dar niciun oras nu te va face sa te simti binevenit asa cum reuseste Herceg Novi." Astfel isi prezinta orasul locuitorii din Herceg Novi. I se spune Novi (nou), pentru ca este unul dintre cele mai tinere orase de pe Coasta Adriaticii. Numele actual l-a primit in timpul domniei lui Herceg (Duce) Stjepan VukĨić KosaĨa, cand orasul a cunoscut o evolutie surprinzatoare. De-a lungul timpului a fost condus de turci si apoi de spanioli.


Centru administrativ, cultural si economic, Herceg Novi este si un oras al soarelui. Este usor de recunoscut dupa vegetatia luxurianta, dar specifici ii sunt copacii de mimoza si numeroasele trepte care il strabat. Centrul este Stari Grad si este intesat cu cladiri care dateaza din secolele al XV-lea, al XVI-lea, al XVII-lea. Fortaretele Spanjola si Forte Mare sunt doar doua dintre mostenirile culturale si istorice ale renumitului oras.


Kotor - Mireasa Adriaticii sau Venetia Muntenegrului


Statiunea Kotor, datorita frumusetii sale neintrecute, este supranumita si Mireasa Adriaticii sau Venetia Muntenegrului.  Incepand cu 1979, face parte din patrimoniul cultural UNESCO si este cea mai mare asezare urbana medievala din Muntenegru. Bazilica crestina descoperita sub biserica Sfanta Marija Koledjate dateaza din secolul al VI-lea e.n.  Iar in secolul al XI-lea, Kotor avea deja un sfant protector: Sfantul Tripun, in cinstea caruia a fost construita catedrala care a devenit simbol al orasului. Orice parte a orasului vechi strabati, vei merge pe stradute inguste, presarate cu monumente medievale. Dar farmecul orasului este dat de faptul ca nu doar catedralele si muzeele sunt incarcate cu ornamente, ci si pe casele localnicilor se pot observa insemnele epocilor apuse. Numerotarea caselor, sculpturile precum dragoni sau serpi, sintagmele inscriptionate pe case amintesc de domnia Imperiului Roman peste aceste teritorii.


 


 

Unitati de cazare | Muntenegru

Newsletter

Contactati-ne online

yahooyahoo

A.N.A.T.

Va recomandam

Croaziere

Destinatii

Anglia

Anglia (3 oferte)

Austria

Austria (80 oferte)

Belgia

Belgia (1 oferte)

Brazilia

Brazilia (1 oferte)

Bulgaria 2019

Bulgaria 2019 (21 oferte)

Cehia

Cehia (48 oferte)

Cipru

Cipru (5 oferte)

Croatia

Croatia (8 oferte)

Cuba

Cuba (1 oferte)

Danemarca

Danemarca (1 oferte)

Egipt

Egipt (6 oferte)

Elvetia

Elvetia (1 oferte)

Filipine

Filipine (1 oferte)

Finlanda

Finlanda (1 oferte)

Franta

Franta (36 oferte)

Germania

Germania (8 oferte)

Grecia

Grecia (116 oferte)

Israel

Israel (20 oferte)

Italia

Italia (80 oferte)

Maldive

Maldive (1 oferte)

Malta

Malta (3 oferte)

Maroc

Maroc (1 oferte)

Muntenegru

Muntenegru (1 oferte)

Norvegia

Norvegia (1 oferte)

Olanda

Olanda (2 oferte)

Polonia

Polonia (10 oferte)

Portugalia

Portugalia (2 oferte)

Romania

Romania (66 oferte)

Rusia

Rusia (4 oferte)

Seychelles

Seychelles (1 oferte)

Slovenia

Slovenia (1 oferte)

Spania

Spania (22 oferte)

Thailanda

Thailanda (2 oferte)

Tunisia

Tunisia (1 oferte)

Turcia

Turcia (160 oferte)

Ungaria

Ungaria (176 oferte)